Tractament d’Addiccions

Què és una addicció?

L’addicció és una malaltia crònica i recurrent del cervell.

Es basa en la cerca de l’alleujament a través del consum o ús de substàncies o altres conductes similars.

El desenvolupament d’aquesta conducta implica per a la persona addicta la incapacitat de controlar-lo, dificultat per a abstenir-se, desig del consum, disminució del reconeixement dels problemes derivats de l’addicció i en les relacions interpersonals, així com una resposta emocional disfuncional.

Això crea problemes en la vida de la persona addicta, minvant la seva qualitat de vida.

Magda Sole Terapeuta Terapies Alternatives Lleida cat

Símptomes d’una addicció

Els símptomes de la patologia variaran segons l’addicció que sofreixi el pacient i de les seves característiques individuals de personalitat.

De totes maneres, existeixen diversos signes comuns en la majoria de casos d’addicció:

 • Pèrdua de control de l’ús, amb episodis d’ús compulsiu que afecten la vida en general de la persona.
 • Estat d’ànim trist
 • Irritabilitat
 • Deterioració de la qualitat de vida
 • Negació o autoengany
 • Ansietat
 • Obsessió
 • Inquietud o preocupació excessiva
 • Insomni
 • Sentiment de culpabilitat
tratamiento de adicciones Terapia ParBio

Els factors de personalitat tenen un paper fonamental en el desenvolupament d’una addicció.

Hi ha algunes característiques concretes, com la dificultat per a gestionar els sentiments propis o la baixa tolerància a la frustració, que faciliten el desordre addictiu.

Es pot prevenir una adicció?

Les addiccions són difícils de prevenir, però hi ha factors de risc que poden augmentar les probabilitats:

 • Factors socials: viure en un entorn molt desfavorit.
 • Factors familiars: falta de llaços amb la família o familiars addictes al consum de drogues.
 • Factors individuals: problemes de conducta o baixa autoestima.
 • Factors escolars: per exemple, el fracàs escolar en adolescents.

És important treballar i educar en edats primerenques i procurar oferir una bona educació emocional, per a evitar que pugui caure en les diferents addiccions.

Com tractem les addiccions?

En primer lloc, descodifiquem totes les emocions que ens porta a l’addicció, sabrem que la causa , amb aquesta informació podrem començar a treballar i ajudar el pacient a superar-la.

La reforcem amb hipnosi conscient i àudios que ajudessin a deixar l’addicció.

whatsapp_magda

Si vols més informació pots contactar per telèfon o per Whatsapp al 651 999 941

como tratar una adiccion Terapia ParBio Magda Sole

Les addicions més comuns

Addicció a l’alcohol: L’alcoholisme és una addicció en què, segons Alcohòlics Anònims, es combinen dos elements; una necessitat física de l’alcohol, i una obsessió mental.

Addicció al tabac: Que en realitat és una addicció a la nicotina, substància que conté el cigar i és la que dificulta deixar de fumar. La nicotina és una de les substàncies addictives més coneguda.

Addicció a les drogues: Actuen sobre el cervell penetrant al sistema de comunicació i interferint amb la manera que les cèl·lules nervioses normalment envien, reben i processen la informació. Poden fer que les cèl·lules nervioses alliberin quantitats inusualment grans de neurotransmissors naturals.

Addicció al joc: Una addicció als jocs d’atzar que es converteix en un acte compulsiu que la persona no és capaç de controlar. L’addicció al joc, la ludopatia o el joc patològic, com també se l’ha anomenat, és un desordre addictiu caracteritzat per la conducta descontrolada en relació amb el joc d’atzar.

Addicció al menjar: Els desordres addictius relacionats amb el menjar s’agrupen en tres tipus bàsics: la bulímia, l’anorèxia nerviosa i el menjador compulsiu. A cadascuna de les variants, es presenten els components de descontrol típics de les addiccions, però en cada variant pren una forma diferent.

Addicció als videojocs: L’addicció als videojocs es dóna quan una persona necessita un estímul concret per aconseguir una sensació de benestar i, per tant, suposa una dependència mental i física davant d’aquest estímul.

Addicció a Internet i les xarxes socials com Instagram: Si bé ofereixen molts beneficis en moltes persones o feines, Internet i les xarxes socials s’han convertit en alguna cosa més que un recurs. Els addictes experimenten sensacions plaents quan estan connectats en contrast a com se senten quan estan desconnectats.

Addicció a les compres: Per a molts aquesta addicció parla d’alguns problemes emocionals, que majoritàriament deriven de problemes financers o de parella. La compra compulsiva es caracteritza per la despesa desmesurada per adquirir articles que no es necessiten.

Addicció a la feina: L’addicte a la feina és aquell que dedica més temps a la feina del que és exigit per les circumstàncies. El temor a l’acomiadament o la desocupació, els problemes a casa, els complexos d’inferioritat, entre d’altres, són causes perquè les persones es tornin addictes.